Go to section: Folk crafts
08 september 2012, 12:10 Folk crafts views 11148
08 september 2012, 12:10 Folk crafts views 11148

Expoziţie a meşterilor populari, inaugurată la Muzeul de Etnografie

În ajunul Zilei Independenţei, la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală a fost inaugurată expoziţia de lucrări a meşterilor populari jubiliari în anul 2012 „Onorăm patria prin creaţia noastră”, informează tv7.md.  În cadrul acesteia puteau fi admirate zeci de lucrări confecţionate manual. Mobilă realizată din stejar, goblenuri, ceasuri din sticlă, obiecte din lut şi multe altele.

De regulă, majoritatea acestor creatori de opere, activează în domenii care nu au nicio legătură cu arta, meşteşugăritul fiind o îndeletnicire de suflet. Şi asta pentru că, în Moldova nu poţi supravieţui doar din confecţionarea acestor capodopere.

Expoziţia cu lucrările meşterilor, va dura până pe 9 septembrie.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1515-1525
Populația:
2098 locuitori

Tohatin este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Buneţi, Tohatin și Cheltuitori. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 2098 de oameni. Satul Tohatin a fost menționat documentar între anii 1515-1525.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.