18 februarie 2015, 14:31 Sănătate views 9086
NU mînca în ACESTE 5 LOCURI!
Foto: gandul.info
18 februarie 2015, 14:31 Sănătate views 9086

NU mînca în ACESTE 5 LOCURI!

În maşină, în bucătărie, la birou, în faţa televizorului sau în pat. Sunt locurile unde cu siguranţă am luat cel puţin o dată în viaţă masa. Nutriţioniştii recomandă să evităm aceste locuri şi să mâncăm stând la o masă, într-o cameră aerisită.

Nu poţi ca de fiecare dată să mănânci stând la masă, dar atunci când mănânci în timp ce lucrezi, citeşti sau te joci pe calculator, nu faci decât să mănânci mai mult, iar asta predispune la îngrăşare.

Pentru a preveni luarea în greutate site-ul PopSugar.com.au a identificat cinci locuri unde nu ar trebui să mâncăm.

● În maşină

Mâncatul în maşină nu este o idee prea bună. Motivul? Preparatele pe care putem să le consumăm în timp ce conducem sunt din categoria fastfood-ului şi au un conţinut caloric ridicat. În plus, atunci când eşti la volan atenţia ta este atribuită drumului pe care îl ai de parcurs şi nicidecum cantităţii de mâncare pe o mănânci. Astfel, riscul să mănânci mai mult decât în mod normal este ridicat.

● În bucătărie

Atunci când trebăluieşti în bucătătie pentru a-ţi pregăti o gustare rapidă eşti înconjurat de mâncare. Nu este de mirare că vei sfârşi să mănânci mai mult decât ai anticipat. Cel mai rău este să mănânci în timp ce te uiţi în frigider sau atunci când mănânci direct din cutie. Este greu să contabilizezi cantitatea de mâncare pe care ai consumat-o. Astfel, este indicat ca atunci când mănânci să stai la o masă într-o cameră aerisită, în care să te simţi bine.

● În faţa televizorului

Reclamele îţi influenţează apetitul. Toate acele spoturi comerciale la pizza, hamburgeri, pui fript şi deserturi reprezintă sursa ta de inspiraţie în ceea ce priveşte gustările de la miezul nopţii. Nu este nimic rău în a mânca în faţa televizorului, dar asigură-te că nu mănânci prea mult. Măsoară-ţi dinainte cantitatea de mâncare pe care ţi-o pui în farfurie şi renunţă la a doua porţie.

● La birou

Acesta este un obicei greu de schimbat, mai ales dacă trebuie să predai o lucrare imediat după prânz. Mâncatul la birou are acelaşi efect asupra noastră ca şi mâncatul în maşină sau în faţa televizorului. Atunci când mănânci repede nu acorzi atenţie fiecărei îmbucături pe care o iei, iar creierul tău nu realizează că mănâncă, iar la scurt timp după ce ai terminat de mâncat ţi se va face iar foame. Atunci când eşti la birou, opreşte-te 15 minute din lucru şi mănâncă în linişte. În caz contrar, rişti să te îngraşi.

● În pat

Există puţine motive pentru care oamenii aleg să mănânce în pat. Fie că eşti bolnav, obosit sau pur şi simplu leneş, mâncatul în pat nu este o idee prea bună. Acest obicei duce la mâncatul lipsit de raţiune şi crează o zonă mai puţin igienică pentru odihnă.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

alimentatie , sfat , bucataria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1863
Populația:
845 locuitori

Cîşla este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Cîşla este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 12 km de oraşul Teleneşti şi la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 845 de oameni. Satul Cîşla a fost menționat documentar în anul 1863.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.