14 mai 2015, 10:33 Sport views 6490
Moldovenii s-au întors cu premii și mențiuni de la Olimpiada de Limba Franceză
14 mai 2015, 10:33 Sport views 6490

Moldovenii s-au întors cu premii și mențiuni de la Olimpiada de Limba Franceză

Toți membrii echipei Republicii Moldova s-au întors cu premii și mențiuni din partea juriului Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză, desfășurate la Cluj-Napoca, România, în perioada 7 – 10 mai 2015.

Olimpiada este destinată elevilor din ultimele două clase de liceu și este organizată pe două secțiuni – pentru elevii care studiază limba franceză în regim de predare normal și pentru cei care studiază limba franceză în regim de predare intensiv/bilingv. Concurenții din cadrul Olimpiadei au susținut câte două probe obligatorii: proba scrisă individuală (eseu argumentativ) și proba de echipă (prezentarea unui proiect).

În cadrul probei scrise individuale a concursului, locul III a fost obținut de Tina Petrov, elevă în clasa a XII-a (predare în regim bilingv), Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri", Ungheni. De asemenea, Daniela Guranda, elevă în clasa a XI-a (regim bilingv), Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi", Chișinău, și Mihaela Panfilii, elevă în clasa a XI-a (regim normal), Liceul „Prometeu-Prim", Chișinău, s-au învrednicit de mențiuni.

În cadrul probei de echipă, premiul I a revenit echipei constituite din elevele Mihaela Ceban, clasa a XI-a (regim normal), Liceul Teoretic „Mircea Eliade", Chișinău și Daniela Guranda, clasa a XI-a (regim bilingv), Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi", Chişinău.

Premiul II a fost acordat Constanței Gîlcă, clasa a XI-a (regim normal), Liceul Teoretic „Mircea Eliade", Chişinău, și lui Victor Munteanu, clasa a XII-a (regim bilingv), Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi", Chişinău.

Premiul III a fost acordat elevelor Mihaela Panfilii, clasa a XI-a (regim normal), Liceul „Prometeu-Prim", Chișinău, și Tina Petrov, clasa a XII-a (regim bilingv), Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri", Ungheni.

Totodată, elevii noștri s-au învrednicit și de două premii speciale. Astfel, Victor Munteanu a luat premiul pentru cel mai entuziasmat interlocutor, iar Mihaela Ceban a fost desemnată drept cel mai bun interlocutor.

Lotul olimpic a fost însoțit de profesoarele Loreta Gafton, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu", Chişinău, și Nona Chiriac, Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi", Chişinău.

Olimpiada internațională de limbă franceză, aflată la prima ediție, a întrunit 36 de elevi din clasele a XI-a – a XII-a din 6 țări europene. La olimpiadă participă elevi din țările membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) – Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România. Fiecare țară participă cu un lot de 6 candidați: 3 elevi din clase cu predare în regim normal și 3 elevi din clase cu predare în regim bilingv.

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , tineret , olimpiada , limba

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.