Mergi spre compartimentul: Muzica
10 martie 2021, 14:15 Muzica views 2922
«Norock-and-roll». Amnintindu-ne de maestrul Dolgan
Foto: Noi.md
10 martie 2021, 14:15 Muzica views 2922

«Norock-and-roll». Amnintindu-ne de maestrul Dolgan

Martie este o lună semnificativă pentru renumitul muzician și compozitor moldovean Mihai Dolgan. El s-a născut la 14 martire, 1942, în martie,1967 a creat legendara formație ”Noroc”, și tot în martie - pe 16 martie,2008 - maestrul a plecat la cele veșnice .

Așa dar, avem motive să ne amintim în aceste zile de cel care este faima artei noastre muzicale. Cu puțin timp înainte de trecerea sa în neființă, a apărut cartea «Taina vieții mele», în care monologurile muzicianului alternează cu amintirile celor care au muncit și i-au fost prieteni – Ion SuruceanuȘtefan Petrache, Andrei Lozovan, Iurie Sadovnic, Valentin Goga și alții. Cu acordul autoarei – colega noastră Svetlana Derevscicova – publicăm fragmente din această carte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

muzica , Mihai Dolgan

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.