06 februarie 2024, 17:30 Personalități views 734
Sculptorul Veaceslav Jiglițchi împlinește astăzi 54 de ani
06 februarie 2024, 17:30 Personalități views 734

Sculptorul Veaceslav Jiglițchi împlinește astăzi 54 de ani

Sculptorul Veaceslav Jiglițchi, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, împlinește astăzi frumoasa vîrstă de 54 de ani.

Veaceslav Jiglițchi este un sculptor renumit din Republica Moldova, deținător al premiului Comitetului Internațional Olimpic, autor al trofeelor „Excelență Olimpică", „Sportul și Femeia”, autor al numeroaselor opere de artă, inclusiv al unor valoroase sculpturi urbane amplasate în municipiul Chișinău, Odessa, Brașov și alte locații, notează Noi.md.

S-a născut la 6 februarie 1970 și este autorul cunoscutelor sculpturi urbane „Echipajul” de la Aeroportul Internațional Chișinău, „Copii pe bancă”, „Doi îndrăgostiți" de pe strada pietonală Eugen Doga, „Guguță” de pe strada Kiev, sectorul Rîșcani, „ Miorița” de pe strada cu același nume, „Veronica Micle” din scuarul Mihai Eminescu etc.

Mai multe informații despre personalitățile marcante din diferite domenii din Republica Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sculptor , Veaceslav Jiglițchi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XVIII-lea
Populația:
1333 locuitori

Albota de Sus este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Albota de Sus, Sofievca și Roşiţa. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Taraclia și la 144 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1333 de oameni. Satul Albota de Sus a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.