02 june 2024, 17:30 Celebrities views 746
Sculptorul Veaceslav Jiglițchi împlinește astăzi 54 de ani
02 june 2024, 17:30 Celebrities views 746

Sculptorul Veaceslav Jiglițchi împlinește astăzi 54 de ani

Sculptorul Veaceslav Jiglițchi, cetățean de Onoare al municipiului Chișinău, împlinește astăzi frumoasa vîrstă de 54 de ani.

Veaceslav Jiglițchi este un sculptor renumit din Republica Moldova, deținător al premiului Comitetului Internațional Olimpic, autor al trofeelor „Excelență Olimpică", „Sportul și Femeia”, autor al numeroaselor opere de artă, inclusiv al unor valoroase sculpturi urbane amplasate în municipiul Chișinău, Odessa, Brașov și alte locații, notează Noi.md.

S-a născut la 6 februarie 1970 și este autorul cunoscutelor sculpturi urbane „Echipajul” de la Aeroportul Internațional Chișinău, „Copii pe bancă”, „Doi îndrăgostiți" de pe strada pietonală Eugen Doga, „Guguță” de pe strada Kiev, sectorul Rîșcani, „ Miorița” de pe strada cu același nume, „Veronica Micle” din scuarul Mihai Eminescu etc.

Mai multe informații despre personalitățile marcante din diferite domenii din Republica Moldova puteți afla, accesînd site-ul moldovenii.md.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
2517 locuitori

Bălăureşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bălăureşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2517 oameni. Satul Bălăureşti a fost menționat documentar în anul 1619.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.