22 iulie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1847
Popovici:
22 iulie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1847

Popovici: "Cazul de la Spitalul Republican demonstrează încă odată că fiind uniți vom rezista ca popor"

"Trăim vremuri grele, avem o societate scindată, în care reflexul de a lovi adesea îl întrece pe cel de a ajuta", a reacționat fostul ministru al Educației, Culturii și Cercetării, Corneliu Popovici, la incindetul produs la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, unde un medic chirurg a fost acuzat de limbaj rusofob în raport cu o pacientă.

Fostul ministru s-a arătat nedumerit de acest incident, dar și de valul de violență izbucnit pe rețelele de socializare.

"Am rămas și eu șocat de discuția dintre medicul și pacienta de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, dar în special de valul de bădărănism și agresvitate de pe rețelele sociale care invocă, a cîta oară, argumente de ordin lingvistic și etnic.

Este cert că un bărbat, chiar dacă este medic, nu poate manifesta un comportament nepoliticos, cu apucături grosolane și agresive cu nuanțe de discriminare etnică față de o doamnă/pacientă.

Venind dintr-un neam de medici, care pe parcursul mai multor generații s-au consacrat ocrotirii sănătății și salvării vieților a mii de oameni, îmi vine greu să înțeleg ce l-a determinat pe acest medic să manifeste un astfel de comportament.

Admir abnegația și angajamentul persoanelor care au îmbrățișat această nobilă meserie.

Știu că a fi medic nu este doar o meserie, ci un destin, pe care îl acceptă doar cei dedicați, făcîndu-și onest datoria, în pofida greutăților.

Vreau să cred că așa numiții formatori de opinie care apelează la narative obsesive în dorința de a aprofunda scindarea societății noastre nu vor reuși", se arată într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare.

Fostul ministru și-a exprimat speranța că societatea moldovenească va rezista în fața acestui tip de provocări.

"În ciuda presiunilor uriașe făcute de acești administratori ai fricii, de această juntă ideologică, săditoare de nervi, frici și frustrări, societatea noastră va rezista.

Cazul de la Spitalul Clinic Republican demonstrează încă odată că fiind uniți și mai buni vom rezista ca popor și vom avea o Patrie prosperă", a mai spus Popovici.

Salut poziția oficială a IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” făță de acest incident.

Menționăm că în urma incidentului, conducerea Spitalului Clinic Republican a condamnat comportamentul medicului care a reproșat unei paciente că nu cunoaște limba de stat.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1909
Populația:
6700 locuitori

Ştefan Vodă este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Ştefan Vodă. Amplasat în partea de sud-est a republicii, oraşul Ştefan Vodă este situat la o distanţă de 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 6700 locuitori. Istoria localităţii începe cu anul 1909, odată cu întemeierea coloniei germane Kizil.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.