30 iunie 2022, 15:35 Realitatea moldovenească views 2380
A fost semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE
30 iunie 2022, 15:35 Realitatea moldovenească views 2380

A fost semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu UE

Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană a fost semnat miercuri, 29 iunie.

Despre aceasta a anunțat viceprim-ministrul și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

"În toamna anului trecut am vorbit cu doamna comisar european Adina Ioana Vălean despre problema transportatorilor moldoveni referitor la lipsa autorizațiilor pentru transportul de mărfuri.

Astăzi, am semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană. Am făcut ca lucrurile să se întîmple, am făcut pași ca Moldova să se integreze cu succes în sistemul de transport european.

Avem un rezultat la care a lucrat o întreagă echipă, de la funcționari publici pînă la cei mai înalți factori de decizie. Tuturor le spun astăzi mulțumesc!

Dragi transportatori moldoveni, acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin țările UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Puteți să vă încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene", se arată în mesajul lui Spînu.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.