20 decembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2264
Cînd va fi inaugurat Tîrgul de Crăciun al Guvernului
20 decembrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2264

Cînd va fi inaugurat Tîrgul de Crăciun al Guvernului

Lucrările de organizare a Tîrgului de Crăciun sînt în toi. Inaugurarea orășelului va avea loc la data de 24 decembrie, ora 18:00.

La evenimentul de deschidere a Tîrgului va participa și conducerea de vîrf a țării. Și în acest an se va desfășura proiectul caritabil „Povestea de iarnă”. Despre acest lucru a anunțat ministrul Culturii, Sergiu Prodan, în cadrul unui briefing de presă, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

„Un component al Tîrgului va fi „Povestea de iarnă”, ediția a II-a cu Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu, care au ca scop să readucă printr-o serie de activități artistice spiritul sărbătorilor de iarnă. „Povestea de iarnă” se va concentra pe buna dispoziție și bucuriile aduse copiilor de la centrele de plasament, copiilor de la casele de copii, azilurile de persoanele în vîrstă. Concertul „Povestea de Iarnă” va avea loc la Palatul Național și va continua cu drumeții care vor fi organizate în șase localități ale Republicii”, a spus Sergiu Prodan.

Sergiu Prodan a menționat că aceste sărbători au scopul de a invita artiștii din casele de cultură să evolueze pe scenele Tîrgului, iar artiștii de la Chișinău să plece în teritorii, acolo unde vor fi organizate concerte.

În cadrul Tîrgului de Crăciun va fi instalată o scenă pentru cei care vor veni să colinde la Chișinău. Sărbătorile de iarnă vor avea loc pînă pe data de 9 ianuarie, totuși, drumețiile vor continua și după termenul stabilit.

Pe paginile oficiale ale ministerului Culturii și a Guvernului Republicii Moldova va fi publicat zilnic programul cultural din ziua următoare. În cadrul Tîrgului de Crăciun vor fi instalate 22 de căsuțe care vor fi puse la dispoziția mesterilor populari și a agenților economici.

„Vreau să invit locuitorii orașului Chișinău și nu numai, să viziteze Tîrgul de Crăciun, să vină la aceste manifestații, să sărbătorim împreună ca o națiune unită, cu mult entuziasm, aceste sărbători, păstrînd toate măsurile de precauție contra pandemiei Covid-19. La mulți ani, sărbători fericite și vă așteptăm la Tîrgul de Crăciun”, a conchis Sergiu Prodan.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sarbatoare , Anul Nou , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
333 locuitori

Ion Vodă este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Florești și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 333 de oameni. Satul Ion Vodă a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.