19 ianuarie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 21009
125 de secții de votare vor fi deschise peste hotare
19 ianuarie 2019, 13:00 Realitatea moldovenească views 21009

125 de secții de votare vor fi deschise peste hotare

125 de secții de votare vor fi deschise peste hotarele țării pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, potrivi unei decizii aprobate de Guvern, transmite IPN.

Cele mai multe secții vor fi deschise în Italia (29), România și SUA (câte 12), Federația Rusă (11), Franța (7), Portugalia și Spania (câte 5). În Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord vor fi deschise patru secții de votare, în Ucraina, Canada și Turcia, câte trei, iar în Israel, Belgia, Cehia, Belarus, Irlanda și Germania, câte două secții.

Câte o singură secție de votare va fi deschisă în Grecia, China, Azerbaidjan, Polonia, Suedia, Estonia, Letonia, Lituania, Ungaria, Austria, Bulgaria, Confederația Elvețiană, Regatul Țărilor de Jos, Qatar, Japonia, Croația, Georgia, Emiratele Arabe Unite și Norvegia.

Ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, a menționat în ședința Guvernului că în acest an în străinătate vor fi deschise cu 25 de secții de votare mai multe decât la scrutinul prezidențial din anul 2016.

Pentru a evita situațiile create la alegerile din 2016, când la unele secții de votare au fost epuizate stocurile de buletine de vot, este majorat numărul total de buletine care pot fi distribuite unei secții de votare – de la trei la cinci mii.

Secțiile de votare, inclusiv cele de peste hotare, se constituie cu cel puțin 35 de zile înainte de ziua votării.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Secții de votare , diaspora , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
1372 locuitori

Stoianovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Stoianovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1372 de oameni. Satul Stoianovca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.