22 iunie 2012, 14:48 Realitatea moldovenească views 3154
22 iunie 2012, 14:48 Realitatea moldovenească views 3154

Sinodul a decis: o comisie a Bisericii Ortodoxe va înainta Parlamentului propuneri

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, întrunit în şedinţă ieri, 21 iunie, a decis crearea unei Comisii Sinodale pentru Probleme Sociale şi Morale. Potrivit deciziei semnate de Mitropolitul Vladimir şi toţi cei cinci episcopi, comisia va avea dreptul să formuleze şi să înainteze propuneri în Legislativ. Din componenţa comisiei vor face parte slujitori şi mireni, reprezentanţi ai tuturor eparhiilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Solicitat de NOI.md, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a declarat că scopul acestei comisii este de a forma, în baza opiniilor majorităţii enoriaşilor, recomandări care să fie înaintate Parlamentului spre aprobare. „Cu alte cuvinte, această comisie va fi veriga de legătură între Biserică şi stat”, a spus preasfinţitul.

Totuşi, întrebat dacă crede că această comisie va avea o putere asupra parlamentarilor, episcopul de Bălţi şi Făleşti recunoaşte că nu se aşteaptă la mari realizări din partea comisiei pentru că „mai păgînă conducere decît acum Moldova nu a avut niciodată”. „În acest caz, noi ne rezervăm dreptul şi la alte acţiuni ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”, a spus Marchel.

Episcopul de Bălţi a mai mărturisit pentru NOI.md că a avut o opinie puţin separată privind acţiunile pe care trebuie să le întreprindă Biserica, dar s-a conformat deciziei majorităţii. Episcopul Marchel însă a refuzat să spună despre ce acţiuni era vorba.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1917
Populația:
216 locuitori

Chirileni este un sat din cadrul comunei Drăgăneşti, raionul Sîngerei. Localitatea se află într-o regiune de şes şi mici coline între rîurile Soloneţ şi Ciulucul Mare, la o distanță de 17 km de oraşul Sîngerei și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 216 oameni. Satul Chirileni a fost menționat documentar în anul 1917.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.