22 june 2012, 14:48 Moldovan reality views 3163
22 june 2012, 14:48 Moldovan reality views 3163

Sinodul a decis: o comisie a Bisericii Ortodoxe va înainta Parlamentului propuneri

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, întrunit în şedinţă ieri, 21 iunie, a decis crearea unei Comisii Sinodale pentru Probleme Sociale şi Morale. Potrivit deciziei semnate de Mitropolitul Vladimir şi toţi cei cinci episcopi, comisia va avea dreptul să formuleze şi să înainteze propuneri în Legislativ. Din componenţa comisiei vor face parte slujitori şi mireni, reprezentanţi ai tuturor eparhiilor Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Solicitat de NOI.md, episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a declarat că scopul acestei comisii este de a forma, în baza opiniilor majorităţii enoriaşilor, recomandări care să fie înaintate Parlamentului spre aprobare. „Cu alte cuvinte, această comisie va fi veriga de legătură între Biserică şi stat”, a spus preasfinţitul.

Totuşi, întrebat dacă crede că această comisie va avea o putere asupra parlamentarilor, episcopul de Bălţi şi Făleşti recunoaşte că nu se aşteaptă la mari realizări din partea comisiei pentru că „mai păgînă conducere decît acum Moldova nu a avut niciodată”. „În acest caz, noi ne rezervăm dreptul şi la alte acţiuni ale Bisericii Ortodoxe din Moldova”, a spus Marchel.

Episcopul de Bălţi a mai mărturisit pentru NOI.md că a avut o opinie puţin separată privind acţiunile pe care trebuie să le întreprindă Biserica, dar s-a conformat deciziei majorităţii. Episcopul Marchel însă a refuzat să spună despre ce acţiuni era vorba.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1627
Populația:
3400 locuitori

Todirești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Todirești și Grăseni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3400 de oameni. Satul Todirești a fost menționat documentar în anul 1627.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.