12 iunie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3606
Mai puține acte permisive
12 iunie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 3606

Mai puține acte permisive

Numărul actelor permisive eliberate pentru inițierea și desfășurarea afacerilor se va reduce din nou. De această dată cu 150, potrivit unui proiect de lege aprobat de executiv.

Premierul Pavel Filip a reamintit, în ședința din 12 iunie a Guvernului, că în prima rundă numărul actelor permisive a fost redus de la peste 400 la mai puțin de 300, dar continua să fie mare. Cu implicarea experților internaționali și locali, a fost efectuată o nouă inventariere și ca rezultat au rămas peste 100 de acte permisive.

Pavel Filip a menționat că nu este vorba doar despre diminuarea costurilor suportate de reprezentanții antreprenoriatului, dar se reduce și timpul solicitat.

Proiectul noului Nomenclator al actelor permisive este divizat în trei componente: autorizații, certificate și licențe. Acestea vor fi eliberate de autorități în conformitate cu domeniul de activitate al agentului economic.​

Modificările promovate de Guvern exclud dreptul autorităților de a respinge fără motiv cererea depusă de agentul economic. În cazul în care aceasta nu este completată în modul corespunzător sau nu sunt anexate toate documentele stabilite de lege, autoritatea va anunța solicitantul și va putea prelungi termenul de emitere a actului cu până la 30 de zile.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

business , documente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.