06 december 2017, 15:00 Moldovan reality views 3617
Mai puține acte permisive
06 december 2017, 15:00 Moldovan reality views 3617

Mai puține acte permisive

Numărul actelor permisive eliberate pentru inițierea și desfășurarea afacerilor se va reduce din nou. De această dată cu 150, potrivit unui proiect de lege aprobat de executiv.

Premierul Pavel Filip a reamintit, în ședința din 12 iunie a Guvernului, că în prima rundă numărul actelor permisive a fost redus de la peste 400 la mai puțin de 300, dar continua să fie mare. Cu implicarea experților internaționali și locali, a fost efectuată o nouă inventariere și ca rezultat au rămas peste 100 de acte permisive.

Pavel Filip a menționat că nu este vorba doar despre diminuarea costurilor suportate de reprezentanții antreprenoriatului, dar se reduce și timpul solicitat.

Proiectul noului Nomenclator al actelor permisive este divizat în trei componente: autorizații, certificate și licențe. Acestea vor fi eliberate de autorități în conformitate cu domeniul de activitate al agentului economic.​

Modificările promovate de Guvern exclud dreptul autorităților de a respinge fără motiv cererea depusă de agentul economic. În cazul în care aceasta nu este completată în modul corespunzător sau nu sunt anexate toate documentele stabilite de lege, autoritatea va anunța solicitantul și va putea prelungi termenul de emitere a actului cu până la 30 de zile.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.

Source: ipn.md

Keywords:

business , documente

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1837
Populația:
2090 locuitori

Mărculeşti este un oraş în raionul Floreşti, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul stîng al Răutului, oraşul Mărculeşti este situat la o distanţă de 137 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 2090 locuitori. Localitatea a fost fondată în anul 1837.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.