11 aprilie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 6128
Cioclea va fi prezentat colectivului BNM
11 aprilie 2016, 10:45 Realitatea moldovenească views 6128

Cioclea va fi prezentat colectivului BNM

Noul guvernator al Băncii Naţionale, Sergiu Cioclea, îşi începe astăzi activitatea în noua funcţie. El va fi prezentat colectivului BNM de către preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Sergiu Cioclea a fost numit în funcţia de guvernator al băncii centrale în data de 11 martie, cu voturile a 61 de deputaţi. Candidatura sa a fost selectată în cadrul unui concurs public organizat, în premieră,la iniţiativa şefului legislativului.

Cioclea are 42 de ani şi o experienţă de 17 ani în sectorul financiar-bancar.

CV-ul lui a fost însoțit de recomandarea şefului de departament al băncii franceze "Paribas", Thierry Olive, şi de cea a reprezentanţilor Grupului "Societe Generale", Herve Hascoet și Olivier de Boysson.

De asemenea, printre cei care l-au recomandat pe Sergiu Cioclea se numără fostul şef al Fondului Monetar Internaţional, Jacques de Larosiere, şi fostul şef de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Jean Lemierre.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

BNM , guvernator , prezentare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.