25 februarie 2014, 14:26 Realitatea moldovenească views 6317
Moldovenii vor obţine mai uşor informaţii publice de interes general
Foto: publika.md
25 februarie 2014, 14:26 Realitatea moldovenească views 6317

Moldovenii vor obţine mai uşor informaţii publice de interes general

Cetăţenii vor beneficia de informaţii publice de interes general cu ajutorul unor instrumente inovative. Asta după ce Centrul de Guvernare Electronică a lansat astăzi o versiune mai accesibilă şi eficientă a portalului www.date.gov.md, comunică MOLDPRES.

Noua versiune a fost elaborată ca rezultat al solicitărilor utilizatorilor de a îmbunătăţi portalul. Informaţiile ce pot fi găsite pe portal sînt date publice destinate reutilizării: documente a căror elaborare a fost finanţată din bugetul public sau din donaţii externe, acte cu caracter public, documente în format deschis şi procesabile automat.

Noul portal oferă instituţiilor publice posibilitatea de a publica datele brute direct din sistemele lor informaţionale. Directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică Stela Mocan a declarat că noua versiune a portalului vine să ofere un instrument mult mai simplu reprezentanţilor societăţii civile şi celor din sectorul privat de reutilizare a datelor.

Noua versiune a portalului www.date.gov.md a fost lansată în contextul marcării la 22 februarie a Zilei internaţionale a datelor deschise, notează MOLDPRES.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

servicii , informatia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1502
Populația:
3243 locuitori

Ulmu este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Ulmu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Ialoveni și la 27 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3243 de oameni. Satul Ulmu a fost menționat documentar în anul 1502.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.