25 february 2014, 14:26 Moldovan reality views 6328
Moldovenii vor obţine mai uşor informaţii publice de interes general
Photo: publika.md
25 february 2014, 14:26 Moldovan reality views 6328

Moldovenii vor obţine mai uşor informaţii publice de interes general

Cetăţenii vor beneficia de informaţii publice de interes general cu ajutorul unor instrumente inovative. Asta după ce Centrul de Guvernare Electronică a lansat astăzi o versiune mai accesibilă şi eficientă a portalului www.date.gov.md, comunică MOLDPRES.

Noua versiune a fost elaborată ca rezultat al solicitărilor utilizatorilor de a îmbunătăţi portalul. Informaţiile ce pot fi găsite pe portal sînt date publice destinate reutilizării: documente a căror elaborare a fost finanţată din bugetul public sau din donaţii externe, acte cu caracter public, documente în format deschis şi procesabile automat.

Noul portal oferă instituţiilor publice posibilitatea de a publica datele brute direct din sistemele lor informaţionale. Directorul executiv al Centrului de Guvernare Electronică Stela Mocan a declarat că noua versiune a portalului vine să ofere un instrument mult mai simplu reprezentanţilor societăţii civile şi celor din sectorul privat de reutilizare a datelor.

Noua versiune a portalului www.date.gov.md a fost lansată în contextul marcării la 22 februarie a Zilei internaţionale a datelor deschise, notează MOLDPRES.

Source: moldpres.md

Keywords:

servicii , informatia , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.