Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 august 2016, 16:18 Natura şi turismul views 7869
Meteorologii anunţă ziua în care va fi cel mai cald
04 august 2016, 16:18 Natura şi turismul views 7869

Meteorologii anunţă ziua în care va fi cel mai cald

Moldova se va sufoca de căldură încă o săptămână. Cel mai cald va fi în data de 11 august, când temperatura aerului va ajunge până la 38 de grade Celsius. Până atunci vom avea parte și de zile ploioase.

Până mâine, Moldova este sub Cod Galben de caniculă. Iar până în data de 9 august este valabil Codul Galben de secetă hidrologică.

Anul trecut, asemenea temperaturi s-au înregistrat la începutul lunii septembrie, perioadă apreciată de meteorologi, drept cea mai caldă din ultimii 70 de ani.

Pe timp de caniculă, medicii recomandă să consumăm cât mai multe lichide, fructe și legume şi să evităm expunerea prelungită la soare, mai ales în orele amiezii.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

meteo , natura , canicula , prognoza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.