Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
18 decembrie 2015, 11:32 Natura şi turismul views 5615
Temperaturile ridicate şi lipsa zăpezii nu vor afecta dezvoltarea culturilor agricole
18 decembrie 2015, 11:32 Natura şi turismul views 5615

Temperaturile ridicate şi lipsa zăpezii nu vor afecta dezvoltarea culturilor agricole

Temperaturile ridicate pentru această perioadă şi lipsa zăpezii nu vor afecta dezvoltarea culturilor agricole. Acest lucru l-au confirmat astăzi pentru agenţie reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA), precum şi oamenii de ştiinţă.

Surse din cadrul MAIA consideră că condiţiile climaterice actuale nu prezintă pericol pentru culturile de cîmp şi nici pentru cele multianuale.

Solicitat de MOLDPRES, şeful Direcţiei politici de producţie şi reglementări de calitate a produselor vegetale, Mihail Suvac a afirmat că „în prezent nu trebuie să avem temeri. Afară nu se înregistrează o temperatură critică. Plantele sînt pregătite pentru sezonul rece. Trebuie să vedem deja cum vor evolua temperaturile pe parcurs", a precizat Suvac.

La rîndul lor, reprezentanţi ai Institutului de Horticultură şi Industrie Alimentară au specificat că temperaturile înalte nu vor afecta recolta din 2016.

„Pentru toate culturile pomicole nu există niciun pericol. Acestea se află într-un repaus profund, care se va menţine pînă la sfîrşitul lunii ianuarie a anului viitor. Totuşi, pentru ca în următorul an să avem o roadă bună, aşteptăm precipitaţii", a menţionat vicedirectorul institutului sus-numit, Ilie Donică.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat prognozează pentru următoarele șapte zile o temperatură maximă a aerului de 10 grade de căldură, precipitaţii nu vor cădea, pe alocuri va fi ceaţă. Ziua, temperatura aerului va creşte treptat de la 1 – 7 pînă la 5 – 10 grade de căldură. Noaptea, temperatura aerului va creşte de la -1 – 5 grade pînă la 0 – 5 grade de căldură. În timpul apropiat ninsori nu se prevăd.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

agricultura , vremea , natura , temperatura , zapada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.