24 december 2021, 10:30 views 2757
Icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, aduse la o biserică din Chișinău
24 december 2021, 10:30 views 2757

Icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, aduse la o biserică din Chișinău

La solicitarea credincioșilor, icoana și moaștele Sf. Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, dar și un chivot cu sfinte moaște din mîna dreaptă a Sf. Prooroc Ioan Botezătorul vor rămîne spre închinare la biserica „Sfîntul Cuviosul Dimitrie cel Nou” din Chișinău.

Mitropolia Moldovei anunță că moaștele vor fi în Chișinău pînă la data de 7 ianuarie 2022, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Sfîntul Nicolae a trăit la sfîrșitul secolului III și începutul secolului al IV-lea. Datorită vieții sfinte a fost ales episcop al Mirelor Lichiei.

Din cauză că a propovăduit credința în Domnul Iisus Hristos a fost prins de conducătorii cetății, a fost bătut și aruncat în temniță, împreună cu alți creștini.

Imediat ce Sfîntul Constantin cel Mare a ajuns împăratul romanilor au fost eliberați toți din închisoare, inclusiv Sfîntul Nicolae care a mers în Mira.

În timpul vieții pămîntești Sfîntul Nicolae a săvîrșit numeroase minuni, așa cum arată istoria vieții sale.

Source: stiri.md

Keywords:

Chisinau , biserica , icoana

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1793
Populația:
518 locuitori

Şalvirii Vechi este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Iliciovca, Șalvirii Vechi și Ceapaevca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 197 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 518 oameni. Satul Şalvirii Vechi a fost menționat documentar în anul 1793.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.