26 february 2020, 17:30 views 3823
Încă un parc din capitală va fi amenajat și modernizat (Foto)
26 february 2020, 17:30 views 3823

Încă un parc din capitală va fi amenajat și modernizat (Foto)

Împreună cu responsabilii din domeniu, primarul capitalei, Ion Ceban, a inspectat în această dimineață Parcul ,,La Izvor", din sectorul Buiucani al capitalei, care urmează a fi amenajat și modernizat, transmite Noi.md.

Municipalitatea de comun cu Federația moldovenească de fotbal, dar și cu ajutorul partenerilor privați, în acest an intenționează să schimbe radical această zonă de odihnă, spune Ceban.

Mai exact, acolo vor fi amenajate mai multe stadioane multifuncționale:
- stadion pe plajă cu capacitatea de 1100 locuri
- stadion de minifotbal unde se vor desfășura diferite campionate
- teren de baschet, volei și tenis de cîmp

Totodată, în zonă vor fi modernizate plajele, amenajate terenuri de joacă, piste pentru alergări și scene și teatre de vară.

„Pentru confortul locuitorilor capitalei intenționăm să amenajăm în zonă peste 400 de locuri de parcare. Aleile vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban", a declarat edilul capitalei.

Proiectul integral urmează să fie definitivat pînă în data de 15 aprilie, curent, iar lucrările vor demara pe etape, cuprinzînd zona tuturor lacurilor din Parcul ,, La Izvor".

Source: noi.md

Keywords:

Chisinau , parc , modernizare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
340 locuitori

Ialpug este un sat din cadrul comunei Hîrtop, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Cimișlia și la 57 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 340 de oameni. Satul Ialpug a fost menționat documentar în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.