Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
26 februarie 2020, 17:30 views 3808
Încă un parc din capitală va fi amenajat și modernizat (Foto)
26 februarie 2020, 17:30 views 3808

Încă un parc din capitală va fi amenajat și modernizat (Foto)

Împreună cu responsabilii din domeniu, primarul capitalei, Ion Ceban, a inspectat în această dimineață Parcul ,,La Izvor", din sectorul Buiucani al capitalei, care urmează a fi amenajat și modernizat, transmite Noi.md.

Municipalitatea de comun cu Federația moldovenească de fotbal, dar și cu ajutorul partenerilor privați, în acest an intenționează să schimbe radical această zonă de odihnă, spune Ceban.

Mai exact, acolo vor fi amenajate mai multe stadioane multifuncționale:
- stadion pe plajă cu capacitatea de 1100 locuri
- stadion de minifotbal unde se vor desfășura diferite campionate
- teren de baschet, volei și tenis de cîmp

Totodată, în zonă vor fi modernizate plajele, amenajate terenuri de joacă, piste pentru alergări și scene și teatre de vară.

„Pentru confortul locuitorilor capitalei intenționăm să amenajăm în zonă peste 400 de locuri de parcare. Aleile vor fi iluminate și amenajate cu mobilier urban", a declarat edilul capitalei.

Proiectul integral urmează să fie definitivat pînă în data de 15 aprilie, curent, iar lucrările vor demara pe etape, cuprinzînd zona tuturor lacurilor din Parcul ,, La Izvor".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parc , modernizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
1830 locuitori

Hoginești este un sat și comună din raionul Călăraşi. Hoginești este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Hoginești se află la distanţa de 36 km de orașul Călăraşi și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1830 de oameni. Localitatea este menționată documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.