27 january 2019, 11:00 views 15760
Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)
27 january 2019, 11:00 views 15760

Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)

La 7 luni după ce a fost practic distrus, viitorul cinematografului Gaudeamus rămîne o enigmă.

Pozele care au fost surprinse de echipa portalului nostru de știri sînt triste. Clădirea fostului cinematograf arată ca după război.

Am încercat să aflăm care este soarta viitoare a aceste clădiri, surse din cadrul primăriei au ezitat să ne ofere careva comentarii spunînd că terenul este proprietate privată, iar stăpînul acestuia este în drept să facă ce vrea pe acel teren.

Contactat de reporterii Noi.md, președintele Centrului Național al Cinematografiei (CNC) Valeriu Jereghi a spus că din păcate cinematograful Gaudeamus nu mai poate fi salvat, clădirea a fost distrusă și aceasta nu mai poate fi reconstruită.

După cum afirmă chiar regizorul, trist este faptul că sala pentru proiecții era absolut funcțională cu un aparataj foarte bun, iar după distrugere acest aparataj a dispărut.

Reamintim că lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au început pe 8 iunie 2018, iar în locul cinematografului urma să apară două blocuri, unde la primele etaje ale complexului locativ să fie cîteva săli de cinematograf, inclusiv spaţii comerciale, oficii şi alte obiective de utilitate publică. Ulterior în urma unui scandal, demolarea cinematografului a fost oprită printr-o dispoziţie semnată de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Source: noi.md

Keywords:

cinematograf , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.