Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
27 ianuarie 2019, 11:00 views 15724
Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)
27 ianuarie 2019, 11:00 views 15724

Un cinematrograf distrus cu un viitor necunoscut (Foto)

La 7 luni după ce a fost practic distrus, viitorul cinematografului Gaudeamus rămîne o enigmă.

Pozele care au fost surprinse de echipa portalului nostru de știri sînt triste. Clădirea fostului cinematograf arată ca după război.

Am încercat să aflăm care este soarta viitoare a aceste clădiri, surse din cadrul primăriei au ezitat să ne ofere careva comentarii spunînd că terenul este proprietate privată, iar stăpînul acestuia este în drept să facă ce vrea pe acel teren.

Contactat de reporterii Noi.md, președintele Centrului Național al Cinematografiei (CNC) Valeriu Jereghi a spus că din păcate cinematograful Gaudeamus nu mai poate fi salvat, clădirea a fost distrusă și aceasta nu mai poate fi reconstruită.

După cum afirmă chiar regizorul, trist este faptul că sala pentru proiecții era absolut funcțională cu un aparataj foarte bun, iar după distrugere acest aparataj a dispărut.

Reamintim că lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus au început pe 8 iunie 2018, iar în locul cinematografului urma să apară două blocuri, unde la primele etaje ale complexului locativ să fie cîteva săli de cinematograf, inclusiv spaţii comerciale, oficii şi alte obiective de utilitate publică. Ulterior în urma unui scandal, demolarea cinematografului a fost oprită printr-o dispoziţie semnată de viceprimarul capitalei Nistor Grozavu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cinematograf , Chisinau

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1656
Populația:
3012 locuitori

Carahasani este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Carahasani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 119 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3012 oameni. Satul Carahasani a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.