16 september 2011, 10:54 views 6698
16 september 2011, 10:54 views 6698

Expoziţie de artă contemporană la Soroca

În premieră, 33 de opere semnificative de pictură şi sculptură din colecţia de Artă Naţională a Muzeului Naţional de Artă al Moldovei vor fi expuse în incinta Muzeului de Istorie şi Etnografie din Soroca. Colecţia include lucrări realizate în perioada anilor 1920-2000. Potrivit organizatorilor, unele opere fac parte din cele premiate în cadrul concursurilor „Saloanele Moldovei”, „Bienala internaţională de pictură-2009”. Printre acestea: „Palimpsest” de Ilie Boca, „Omul scîndură” de Mircea Roman, „Veranda” de Constantin Flondor.

Organizatorii menţionează că, printre operele expuse, se regăsesc şi lucrări donate muzeului: „Natură statică cu peşti” de August Bayllaire, „Autoportret” de Eugenia Maleşevschi, „Peisaj din Soroca” de Ada Zevin, „Marea dragoste al lui Crisanti” de Gheorghe Anghel. Evenimentul este organizat în cadrul Zilelor Europene ale Patrimoniului. Expoziţia va fi deschisă pe data de 15 septembrie şi va continua pînă pe 15 noiembrie 2011.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1422
Populația:
1583 locuitori

Criva este un sat şi comună din raionul Briceni. Criva este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Criva este cel mai de vest punct a Republicii Moldova, situat în lunca rîului Prut, la hotarul a trei ţări Moldova – Ucraina – România, amplasat la o distanţă de 35 km de oraşul Briceni. Treitoriul satului este traversat de şoseaua şi calea ferată de importanţă naţională şi internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1583 de oameni. Satul Criva este atestat documentar la 1422.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.