10 october 2012, 12:46 views 14260
10 october 2012, 12:46 views 14260

Mănăstirea de la Ţîpova a fost renovată și sfinţită

Sute de credincioşi şi-au îndreptat astăzi paşii spre mănăstirea din satul Ţîpova, Rezina. Locaşul, săpat în stâncă în secolul 14, a fost sfinţit din nou după ce a fost supus unor lucrări de reparaţii, relatează publika.md. Serviciul divin a fost oficiat de către Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

La slujbă au asistat sute de enoriaşi din diferite localităţi ale ţării.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, s-a arătat mulţumit de lucrările de renovare a bisericii.

"Ne rugăm şi ne închinăm în lăcaşele care pe parcursul a 30-50 de ani au fost uitate nu de creştini, ci de conducătorii ţării. Totuşi, va veni timpul cînd aceste frumoase şi străbune mănăstiri vor fi reparate în stilul care se cuvine", a declarat Mitropolitul Moldovei.

Mănăstirea rupestră "Sfîntul Nicolae" din Ţîpova este un monument de arhitectură protejat de stat. Locaşul este vizitat anual de peste 30 de mii de turişti.

 

Keywords:

localitati , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
3516 locuitori

Opaci este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Opaci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Căușeni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3516 oameni. Satul Opaci a fost menționat documentar în anul 1670.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.