Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
10 octombrie 2012, 12:46 views 14251
10 octombrie 2012, 12:46 views 14251

Mănăstirea de la Ţîpova a fost renovată și sfinţită

Sute de credincioşi şi-au îndreptat astăzi paşii spre mănăstirea din satul Ţîpova, Rezina. Locaşul, săpat în stâncă în secolul 14, a fost sfinţit din nou după ce a fost supus unor lucrări de reparaţii, relatează publika.md. Serviciul divin a fost oficiat de către Mitropolitul Moldovei, Vladimir.

La slujbă au asistat sute de enoriaşi din diferite localităţi ale ţării.

Mitropolitul Moldovei, Vladimir, s-a arătat mulţumit de lucrările de renovare a bisericii.

"Ne rugăm şi ne închinăm în lăcaşele care pe parcursul a 30-50 de ani au fost uitate nu de creştini, ci de conducătorii ţării. Totuşi, va veni timpul cînd aceste frumoase şi străbune mănăstiri vor fi reparate în stilul care se cuvine", a declarat Mitropolitul Moldovei.

Mănăstirea rupestră "Sfîntul Nicolae" din Ţîpova este un monument de arhitectură protejat de stat. Locaşul este vizitat anual de peste 30 de mii de turişti.

 

Cuvinte cheie:

localitati , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.