Go to section: Theatre
21 september 2012, 11:36 Theatre views 9450
21 september 2012, 11:36 Theatre views 9450

Teatrul “Guguţă” şi-a încheiat vacanța

Teatrul Republican de Păpuși “Guguţă” şi-a încheiat vacanța. Odată cu revenirea actorilor în scenă, teatrul deschide cea de-a 20-a stagiune. Primul spectacol pus în scenă pentru micuti este o poveste moralizatoare despre drepturile omului, relatează tv7.md.

Oaspeţii de onoare pentru inaugurarea celei de-a 20-cea stagiuni au fost copii. Iar pentru ca primul spectacol sa nu le pară plictisitor, picii s-au distrat dansînd.

Cei drept, primul spectacol nici pe departe nu a fost o comedie. În scenă s-a jucat povestea „puiului de cuc”, care a fost abandonat de părinți și insultat de cei din jur.

Totuși așa cum se întîmplă în povești, binele a învins răul. Puiul de cuc și-a găsit alți părinți. În acelaș timp, a cunoscut că fiecare copil are mai multe drepturi. Actorii spun că, doar în teatru, copilul poate să simtă cu adevărat trăirile eroului din spectacol, lucru neredat prin intermediul emisiunilor televizate.

Pentru cea de-a 20-cea stagiune Teatrul Guguță a pregătit pentru copii mai multe spectacole cu păpuşi cunoscute de ei doar din povești. Celel mai frumoase surprize sunt pregătite pentru luna noiembrei, atunci cînd Teatrul „Guguță” își va marca ziua de naștere.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.