17 february 2015, 16:20 Health views 8478
În SUA vor fi cultivate mere modificate genetic
17 february 2015, 16:20 Health views 8478

În SUA vor fi cultivate mere modificate genetic

Americanii vor cultiva mere modificate genetic astfel încât să nu se mai coloreze maro în momentul în care sunt tăiate sau lovite. Reprezentanţii industriei sunt sceptici cu privire la succesul acestor produse. Ei se tem că merele modificate genetic vor fi ocolite de clienţi

Guvernul american a aprobat vineri plantarea în scopuri comerciale a unor mere modificate genetic astfel încât să nu îşi schimbe culoarea atunci când sunt tăiate sau lovite, scrie The New York Times.

Okanagan Specialty Fruits, dezvoltatorul, crede că această schimbare va face ca merele să fie mai populare atât pentru consumatori cât şi pentru companiile din industria alimentară pentru că nu îşi vor schimba culoarea într-un maro neatrăgător. Totodată, faptul că au un aspect mai plăcut ar putea duce la reducerea numărului de mere aruncate pentru că au fost lovite.

Specialiştii din industrie nu s-au arătat prea încântaţi de idee şi se tem că anumiţi consumatori ar putea să evite produsele modificate genetic. Mai mult, ei spun că exporturile ar putea fi afectate, având în vedere numărul mare de state unde consumatorii sunt reticenţi să consume alimente transgenice.

"Pe piaţă nu pare să existe la ora actuală un loc pentru mere modificate genetic", a comentat John Rice, cofondatorul unei companii care ambalează mere.

Departamentul pentru Agricultură susţine că a luat în calcul această posibilitate, însă, aceste fructe pot fi interzise prin lege doar dacă prezintă un risc la adresa altora, iar din analiza lor reiese că nu ar fi cazul.

Merele Arctic au fost modificate genetic în aşa fel încât să fie suprimată crearea unei enzime care duce la colorarea maro a celulelor "rănite", cum se întâmplă când mărul este lovit sau tăiat.

Source: www.gandul.info

Keywords:

OMG , fructe si legume , SUA , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.