04 march 2015, 10:21 Sport views 8171
Moldoveanca Olga Cosâc, în fruntea ratingului mondial
04 march 2015, 10:21 Sport views 8171

Moldoveanca Olga Cosâc, în fruntea ratingului mondial

Olga Cosâc a scris o nouă pagină importantă în istoria tenisului moldovenesc. Pentru prima dată o reprezentantă a Moldovei a ajuns în fruntea ratingului mondial la dublu mixt. Ultimii doi ani în tandem cu Cosâc joacă olandezul Pol Beduel.

Olga Cosâc a avut nevoie de 2 ani pentru a ajunge în fruntea tenisului mondial. Ea a început să evolueze la categoria dublu mixt în anul 2013 şi deja în 2015 conduce în ierarhia mondială. Tandemul moldo-olandez Cosâc–Beduel a acumulat 350 de puncte în rating şi şi-a garantat prima poziţie în clasificarea mondială la mixt.

La categoria dublu, tandemul moldovenesc Olga Cosâc - Svetlana Caefer, împart locurile 5 şi 6. În 2013, Olga Cosâc a fost căpitanul naţionalei Moldovei la Cupa Federaţiei pe echipe. După eşecul înregistrat, Cosâc a fost demisă, iar locul ei a fost ocupat de preşedintele federaţiei, Marina Tauber. Sub conducerea ei, naţionala feminină va pleca în Muntenegru, unde între 13 şi 18 aprilie se va desfăşura meciurile din grupa a treia euro-africană a Cupei federaţiei.

Source: tv7.md

Keywords:

tenis , top , moldovenii , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
2287 locuitori

Ciocîlteni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ciocîlteni, Fedoreuca și Clișova Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2287 de oameni. Satul Ciocîlteni a fost menționat documentar în anul 1637.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.