27 august 2013, 11:36 Kaleidoscope views 18030
27 august 2013, 11:36 Kaleidoscope views 18030

În maximum 40 de ani, vom afla dacă există extratereştri!

Foto: topnews.ru

În următorii 40 de ani vom ştii dacă există sau nu extratereştri! Afirmaţia aparţine astronomului reginei Marii Britanii şi fost preşedinte al Royal Society, cea mai veche societate ştiinţifică din lume, scrie Daily Mail.

Lordul Martin Rees crede că noile tehnologii din astronomie vor ajuta astrofizicienii să obţină imagini cu planete aflate la mare depărtare de Terra nu mai tîrziu de anul 2025, ceea ce va permite specialiştilor să descopere dacă acestea găzduiesc forme de viaţă extraterestră.

"În 10-20 de ani, vom avea imagini ale unor planete asemănătoare Pămîntului, arbitînd în jurul altor stele. Va fi un subiect extrem de interesant şi un punct de pornire în căutarea dovezilor existenţei vieţii extraterestre", a declarat Rees.

În cadrul unui discurs ţinut cu ocazia lansării unei noi serii de documentare coordonate de profesorul Stephen Hawking, Rees a declarat că „anumite provocări ştiinţifice ar putea fi dincolo de capacitatea creierelor umane. Aşa cum cimpanzeii nu pot înţelege fizica cuantică, este posibil ca anumite adevăruri să nu poată fi înţelese de către oameni. Este posibil ca anumite provocări să nu fie rezolvate în epoca umană, ci în epoca post-umană. Evoluţia va continua şi dincolo de oameni, căci nu suntem apogeul evoluţiei pe Terra”.

Specialistul nu a exclus ca anumite probleme să nu poată fi rezolvate decît cu ajutorul unor civilizaţii extraterestre mult mai avansate decît noi.

Omul de ştiinţă crede că este posibil ca extratereştrii să poată fi percepuţi chiar şi în acest moment. „Problema este că noi căutăm ceva foarte similar nouă, presupunînd că vor avea aceeaşi tehnologie pe care ne bazăm noi. Eu suspectez că viaţa şi inteligenţa pot exista în forme pe care noi nu le putem concepe”, a mai spus Rees.

Reputatul savant Stephen Hawking consideră că extratereştrii ar putea invada Pămîntul pentru resursele lui şi apoi s-ar putea muta mai departe.

„Nu trebuie decît să ne uităm la noi pentru a ne da seama cum forme inteligente de viaţă se pot dezvolta în ceva ce n-am vrea să întîlnim. Eu îmi imaginez că ei există în nave imense, pentru care au folosit toate resursele de pe planeta lor. Astfel de extratereştri avansaţi ar putea deveni nomazi, vrînd să cucerească şi să colonizeze orice planetă pe care pot ajunge”.

El concluzionează că încercarea de a-i contacta pe extratereştrii este „cam riscantă”. Mai spune că, dacă ei decid să ne viziteze, rezultatul ar fi similar cu expediţia lui Columb în America, care nu le-a adus prea multe avantaje indienilor.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
4 locuitori

Bondareuca este un sat din cadrul comunei Zgărdeşti, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 24 km de oraşul Teleneşti şi la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4 oameni. Satul Bondareuca a fost înființat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.