Go to section: Music
13 september 2013, 12:30 Music views 15184
13 september 2013, 12:30 Music views 15184

Moldoveanca Lidia Isac a luat premiul III la un festival internaţional de muzică


Foto: trm.md

Moldoveanca Lidia Isac s-a clasat pe locul trei la Festivalul Internaţional „Восточный Базар” din Ucraina, anunță trm.md.

Evenimentul a avut loc, în perioada 6-8 septembrie, în orașul Sudak, şi a adunat 23 de interpreți din 17 țări. Scopul concursului este de a promova muzica în ţările din Est și Vest, schimbul cultural între popoarele slave, turce, dar și alte popoare, informează biyuk-live.org.

Solicitată de trm.md, Lidia Isac a comunicat că este cea mai tînără laureată a concursului, printre concurenți fiind și persoane care au vîrsta de 42 de ani. ”Am concurat cu artiști care au mult mai multă experiență în domeniul muzical și mă bucur că am făcut față concurenței”, a menționat tînăra.

Una din condiţiile competiţiei a fost să interpreteze cîntece populare în limba țării pe care o reprezintă. Moldoveanca a cîntat la etapa finală a festivalului piesa Nataliei Barbu „Între ieri și azi”, care a şi convins juriul să-i acorde premiul III.

La concertul de gală al celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional „Восточный Базар”, ce a avut loc pe 8 septembrie, a evoluat și trupa „SunStroke Project”. 

Actualmente, Lidia Isac își dezvoltă cariera muzicală în calitate de solistă a trupei „Glam Girls”.

Keywords:

Ucraina , muzica , Festival , premiu

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
2860 locuitori

Boghiceni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Boghiceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2860 de oameni. Satul Boghiceni a fost menționat documentar în anul 1489.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.