10 march 2023, 09:30 Celebrities views 1366
Oleg Echim - bucătarul din Republica Moldova care gătește pe vas de croazieră
10 march 2023, 09:30 Celebrities views 1366

Oleg Echim - bucătarul din Republica Moldova care gătește pe vas de croazieră

Cu o experiență de 12 ani in domeniul gastronomiei, Oleg Echim a reușit să gătească pentru mii și mii de gurmanzi, pe apă și pe uscat, rețete specifice din diferite țări sau chiar continente.

Una dintre experiențele inedite a fost să fie bucătar pe un vas de croazieră. Împreună cu alți 300 de bucătari a gătit pentru aproximativ 5000 de turiști timp de jumătate de an.

„Cîți turiști, atîtea gusturi. În funcție de țara în care sînt îmbarcați pasagerii, meniul se schimbă. Aprovizionarea cu alimente se face și în porturile mici, dar rezerva de bază este asigurată la pornire. Circa 40 de tone de alimente, cu un buget total de peste un million de dolari”, a povestit în cadrul emisiunii „Popas Turistic”, de la Radio Moldova Oleg Echim.

Meniul pe un vas de croazieră este divers. Totuși sînt cîteva aspecte specifice, spune bucătarul. „All day breakfast – adică micul dejun este servit toată ziua. Ouă prăjite, fierte, poșate și în toate felurile, în combinație cu diferite garnituri. De asemenea, pastele sînt preferatele turiștilor indiferent de țara de origine. Pe vas există și un „pasta-bar”, unde este mereu aglomerat. De obicei, pastele sînt servite cu sos ragu alla Bolognese, Chicken Alfredo și tot felul de sosuri picante, în mod special”, spune bucătarul.

Împreună cu bucatari din România, Oleg Echim, le-a gătit turiștilor și mîncare tradițională. „Tochitură moldovenească și tocană. Cei mai încîntați de bucatele noastre au fost cei din zona asiatică, doar că adăugau ardei iuți peste tot”, susține Oleg Echim, bucătar.

În prezent Oleg Echim este bucatar-șef la un restaurant din Oslo, Norvegia. Dar, totuși cea mai frumoasă experiență profesională, a fost cea de bucătar pe vas de croazieră, mărturisește Oleg Echim.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.