29 september 2023, 11:00 Celebrities views 2048
Testamentul lui Ion Druță, făcut public
29 september 2023, 11:00 Celebrities views 2048

Testamentul lui Ion Druță, făcut public

Directorul editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu, a publicat testamentul regretatului scriitor, Ion Druță.

Potrivit testamentului, Ion Druță a ordonat rudelor să-l înmormînteze la Soroca.

Totodată, în testament a fost indicat că în cazul în care repatrierea acestuia va fi imposibilă, să fie incinerat la Moscova, iar cenușa să fie adus în țara de baștină, notează Noi.md cu referire la stiri.md.

Ion Druță a indicat ca toate drepturile de autor să fie transmise nepoatei sale. Testamentul ar fi fost semnat de Ion Druță pe 30 august 2023, cu aproape o lună în urmă.

Amintim că scriitorul s-a stins din viață la vîrsta de 95 de ani. Mesaje de condoleanțe familiei acestuia au fost transmise de șefa statului, Maia Sandu, și de către ministrul Culturii, Sergiu Prodan.

Source: noi.md

Keywords:

testament , Ion Druță

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1885
Populația:
237 locuitori

Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.