09 april 2013, 18:00 Moldovan reality views 9896
09 april 2013, 18:00 Moldovan reality views 9896

Patriarhul Kiril la Chișinău. Vezi programul vizitei


Foto: mitropolit.info

Comitetul organizatoric pentru pregătirea vizitei în Republica Moldova a Patriarhului Kiril a discutat astăzi ultimele detalii privind programul înaltei fețe bisericești la Chișinău, transmite NOI.md.

Astfel, Patriarhul Kiril urmează să aibă întrevederi la Chișinău cu președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul, Iurie Leancă, și președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad FILAT.

Pe agendă mai sînt incluse oficierea unui tedeum la Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din Chișinău, participarea la aniversarea a două secole de la înfiinţarea Eparhiei de Chişinău şi vizita la mănăstirea Căpriana, unde va fi oficiată o slujbă la mormîntul Mitropolitului Gavriil Bănulescu-Bodoni.

Vizita Patriarhului Kiril este preconizată pentru perioada 7-9 septembrie, timp în care va vizita și raioanele din stînga Nistrului. Ultima vizită a înaltei fețe bisericești la Chișinău a avut loc în 2011.
 

Sursa:  NOI.MD

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.