18 february 2022, 11:30 Moldovan reality views 3499
Moratoriu temporar la construcția stațiilor petroliere
18 february 2022, 11:30 Moldovan reality views 3499

Moratoriu temporar la construcția stațiilor petroliere

Parlamentul a impus moratoriu temporar la construcția stațiilor petroliere, „avînd în vedere că numărul excesiv de mare de stații duce la cheltuieli crescînde și la o presiune mai mare pe prețurile la pompă". Restricția va rămîne în vigoare pînă la elaborarea de către autorități a unor criterii mai stricte de construcție a acestor stații. Prevederea se conține în modificările la Legea privind piața produselor petroliere, Codul Fiscal și Codul Contravențional, aprobate de deputați în lectură finală, transmite IPN.

Modificările promovate mai prevăd și reducerea taxei de licență pentru importul şi comercializarea cu ridicata a carburanților, de la 260 de mii la 3250 de lei anual. Amenzile aplicate companiilor petroliere pentru încălcarea legislației din domeniu vor crește de pînă la zece ori, în prezent acestea variind între 3 mii și 15 mii de lei. Autorii consideră că aceste sume sînt simbolice în comparație cu veniturile pe care le înregistrează multe companii, dar și potențialele prejudicii pe care le poate aduce încălcarea cadrului legal.

Comisia economie, buget și finanțe a acceptat pentru lectura a doua excluderea restricției privind revînzarea angro a produselor petroliere. Utilizarea obligatorie a e-facturii la procurarea de către persoanele juridice a benzinei și motorinei, ca măsură de reducere a riscului de vînzări la negru, va intra în vigoare la 1 mai 2022.

Source: www.ipn.md

Keywords:

moratoriu , construcție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1771
Populația:
680 locuitori

Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.