20 february 2013, 09:23 Moldovan reality views 8489
20 february 2013, 09:23 Moldovan reality views 8489

Creșterea prețurilor la pîine generează nemulțumirea cetățenilor

Cea mai mare fabrică de pîine din Moldova „Franzeluţa” infirmă informaţia privind scumirea pîinii şi explică confuzul creat prin apariţia unor noi feluri de pîine şi modificarea greutăţii unor produse. Cumpărătorii, însă, spun că nu au observat nimic nou, în afara de majorarea preţurilor.

Potrivit cumpărătorilor, în afară de denumire şi preţuri calitatea a rămas aceeaşi. Astfel, franzela „Orăşenească” acum se numeşte „Orăşenească plus”. „Înainte, procuram această pîine la preţul de 3 lei, acum ea costă 3,95 lei, iar în unele magazine din oraş atinge preţul de 4,10 lei şi se numeşte un pic altfel. Pîinea s-a scumpit simţitor – aproape cu un leu, însă nu am observat să se schimbe şi calitatea”, a menţionat o cumpărătoare.

„Noi cumpăram pîine la preţul de 4 lei, iar acum ea costă 4,5 lei. S-a schimbat doar denumirea, iar pîinea e aceeaşi”.

Potrivit producătorilor, acum pîinea „Orăşenească plus” este saturată cu vitamine – fier şi acid folic. Însă, anterior, specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică au declarat pentru NOI.md că saturarea făinii cu fier şi acid folic nu va provoca scumpirea pîinii în Moldova. Amintim că, de la 1 ianuarie 2013, toate întreprinderile de producere a făinii în scopuri industriale sînt obligate să satureze făina cu fier şi acid folic. Programul este o premieră pentru Moldova şi are drept scop îmbunătăţirea stării sănătăţii populaţiei. De menţionat, că o tonă de făină saturată cu elemente noi va costa cu doar 7,7 lei mai mult.

Cumpărătorii nu au observat nici modificări în greutatea pîinii. „Această pîine costa 4 lei, iar acum 4,5 lei, însă greutatea nu s-a majorat, au apărut doar mai multe tăieturi”, a menţionat pentru NOI.md o pensionară.
Vînzătorii magazinului de firmă „Franzeluţa” au refuzat să discute cu reporterul NOI.md, însă fără camera de luat vederi au confirmat că, în afară de apariţia unor noi feluri de pîine, s-au scumpit mai multe produse de panificaţie.

NOI.md nu a reuşit să obţină comentarii de la directorul întreprinderii.

Sursa: NOI.MD

Keywords:

preţ , alimentatie , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.