16 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2396
CNAS anunță despre finanțarea indemnizațiilor de maternitate
16 july 2021, 14:00 Moldovan reality views 2396

CNAS anunță despre finanțarea indemnizațiilor de maternitate

Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că a fost efectuată finanţarea indemnizaţiilor de maternitate femeilor asigurate şi soţiilor aflate la întreţinerea soţilor asiguraţi. Pentru plata indemnizațiilor de maternitate s-au transferat 62.9 mln. lei.

Astfel, pentru a primi banii prin intermediul băncii, beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia la care a fost deschis contul bancar. Dacă beneficiarul nu este deţinător de card bancar, banii pot fi ridicaţi din orice oficiu poştal.

Menționăm că indemnizaţia de maternitate se acordă integral la a 30-a săptămînă de sarcină, pe o perioadă de 126 de zile calendaristice, iar în cazul naşterilor complicate ori a naşterii a doi copii – de 140 zile calendaristice. În cazul sarcinilor cu 3 şi mai mulţi feţi, indemnizaţia de maternitate se acordă la termenul de 24 săptămîni de sarcină pe o perioadă de 182 de zile calendaristice.

Informații suplimentare pot fi găsite pe pagina oficială, la compartimentul “Alte prestații sociale”.

Source: noi.md

Keywords:

indemnizatii , sarcină

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.