22 june 2021, 10:10 Moldovan reality views 1760
O elevă din Moldova a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică
22 june 2021, 10:10 Moldovan reality views 1760

O elevă din Moldova a cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică

Mădălina Griza, elevă la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău a obținut o medalia de bronz în cadrul primei ediții a Olimpiadei Europene de Informatică pentru Fete. Concursul, organizat de Elveția, s-a desfășurat online în perioada 14 - 19 iunie 2021.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii şi Cercetării, la competiție au participat 156 de eleve din 43 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de două eleve și doi profesori.

Este vorba de Mădălina Griza, Corina Doni, elevă în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Boris Dînga", Criuleni; Sergiu Corlat, magistru în științe exacte, Universitatea de Stat din Moldova, conducătorul echipei; Angela Globa, conferențiar universitar, Universitatea de Stat din Tiraspol (cu sediul la Chișinău), conducătorul adjunct al echipei.

Source: noi.md

Keywords:

elevi , olimpiada

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
638 locuitori

Cremenciug este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cremenciug, Valea, Sobari și Livezi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 638 de oameni. Satul Cremenciug a fost menționat documentar în anul 1611.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.