28 november 2018, 17:00 Moldovan reality views 13545
La bordul navelor ucrainene se afla și un marinar moldovean
28 november 2018, 17:00 Moldovan reality views 13545

La bordul navelor ucrainene se afla și un marinar moldovean

La bordul celor trei nave ucrainene capturate duminică de FSB-ul rusesc, se afla și un conațional de al nostru. Este vorba despre Veaceslav Zincenco de 20 de ani, originar din Chișinău.

Tînărul este marinar superior în flota ucraineană. La bordul celor trei nave se aflau 24 de persoane cu vîrste cuprinse între 18 și 27 de ani, din diferite regiuni ale Ucrainei, notează hromadske.ua.

Cel mai tînăr marinar este Eider Andrei în vîrstă de 18 ani. Acesta și-a început activitatea în cadrul Forțelor Navale Ucrainene cu mai puțin de un an în urmă. Andrei este printre cei trei marinari ucraineni care au fost răniți de FSB în timpul atacului. Părinții prizonierilor au declarat pentru presa din Ucraina că nu cunosc nimic despre starea copiilor lor și nici despre operațiunea la care ei au participat duminică, 25 noiembrie.

Atacul Forțelor Navale ale FSB a avut loc duminică seară, fiind rănite trei persoane și alte 24 fiind luate ostatice.

Marți, un tribunal din Crimeea a plasat în arest 12 marinari ucraineni, capturați duminică.

Uniunea Europeană, NATO, SUA și mai multe Organizații Internaționale au cerut Moscovei eliberarea imediată a tuturor prizonierilor.

Source: deschide.md

Keywords:

moldovenii , nave , Ucraina

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1973
Populația:
3872 locuitori

Cantemir este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cantemir. Amplasat pe un podiş din sudul republicii, în preajma rîului Prut, este situat la 126 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului constituie 3872 de locuitori. Oraşul Cantemir, populat cu preponderenţă de muncitorii fabricii de conserve „Prut”, pusă în funcţiune în 1967, primeşte statut de unitate administrativă la 6 aprilie 1973.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.