04 october 2017, 17:00 Moldovan reality views 8781
Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Plahotniuc, plasați în izolator (Foto, Video)
04 october 2017, 17:00 Moldovan reality views 8781

Cei opt bănuiți de tentativa de omor a lui Plahotniuc, plasați în izolator (Foto, Video)

Cele opt persoane reținute la Chișinău și învinuite de tentativă de omor asupra omului de afaceri și președintele PDM, Vlad Plahotniuc, au fost plasate în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Magistrata din cadrul Judecătoriei Centru a admis demersul procurorilor, pronunțând deciziile acum câteva minute.

Zabolotnîi Valerian


Pașmenco Iurii


Șevcenco Dmitrii


Igor Mihailiuc


Kirov Stepan


Șatchi Eduard


Șevcenco Igor


Cea de-a opta persoana care a primit mandat de arestare a lipsit de la ședință. Potrivit procurorului care instrumentează cazul, aceasta s-a simțit rău, urmînd să fie examinată.

Amintim că, pe data de 7 aprilie curent, Ministerul de Interne al Ucrainei a anunțat despre o tentativă de omor asupra lui Vlad Plahotniuc în urma căreia o grupare a fost reținută la Kiev, iar alta - la Chișinău. Ulterior, autoritățile din Republica Moldova au venit cu informații și reacții.

În Moldova, a fost deconspirată activitatea a opt persoane, printre care șase moldoveni cu cetățenii multiple și doi ucraineni. Investigațiile au pornit în luna decembrie, atunci cînd poliția din Ucraina a furnizat autorităților din Moldova informații cu privire la trimiterea în țara noastră a unor asasini pentru a executa o comandă de omor a unor persoane.

Remunerarea pentru executarea omorului era de 200.000 de dolari, plus un bonus, dintre care 100.000 erau achitați deja sub formă de avans. Forțele de ordine au pornit o cauză penală. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă de la 15 până la 20 de ani de închisoare.

Source: realitatea.md

Keywords:

Vlad Plahotniuc , arest , crima

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.