11 september 2016, 16:15 Moldovan reality views 4393
Studenții de la USMF vor putea merge gratuit să voteze în localitățile de baștină
11 september 2016, 16:15 Moldovan reality views 4393

Studenții de la USMF vor putea merge gratuit să voteze în localitățile de baștină

Veste bună pentru studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu", aceștia vor putea merge gratuit să voteze pentru viitorul președinte al țării, în localitățile de baștină. Mai bine zis, administrația universității le va întoarce ulterior banii pentru biletul de călătorie.

Prorectorul Olga Cerneţchi susține că este o decizie care le-ar asigura dreptul studenţilor şi rezidenţilor de a vota: „Ei rămân cum în afara dreptului de a vota. Mulţi dintre studenţi şi rezidenţi s-au adresat administraţiei şi au întrebat dacă universitatea ar putea să le achite drumul dus-întors către baştină pentru că nu au resurse financiare pentru a merge la vot. Atunci ne-am gândit că găsim nişte resurse interne cu care să-i ajutăm", a declarat Olga Cerneţchi, pentru IPN.

Astfel, studenții care vor beneficia de această oportunitate, vor trebui să păstreze neapărat biletul tur-retur de călătorie, pe care îl va prezenta ca dovadă pentru a-i fi întorși banii.

Source: www.realitatea.md

Keywords:

votare , medic , alegeri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1155 locuitori

Dolna este un sat şi comună din raionul Străşeni. Dolna este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1155 de oameni. Satul Dolna a fost menționat documentar în anul 1618.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.