09 noiembrie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 4347
Studenții de la USMF vor putea merge gratuit să voteze în localitățile de baștină
09 noiembrie 2016, 16:15 Realitatea moldovenească views 4347

Studenții de la USMF vor putea merge gratuit să voteze în localitățile de baștină

Veste bună pentru studenții de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemiţanu", aceștia vor putea merge gratuit să voteze pentru viitorul președinte al țării, în localitățile de baștină. Mai bine zis, administrația universității le va întoarce ulterior banii pentru biletul de călătorie.

Prorectorul Olga Cerneţchi susține că este o decizie care le-ar asigura dreptul studenţilor şi rezidenţilor de a vota: „Ei rămân cum în afara dreptului de a vota. Mulţi dintre studenţi şi rezidenţi s-au adresat administraţiei şi au întrebat dacă universitatea ar putea să le achite drumul dus-întors către baştină pentru că nu au resurse financiare pentru a merge la vot. Atunci ne-am gândit că găsim nişte resurse interne cu care să-i ajutăm", a declarat Olga Cerneţchi, pentru IPN.

Astfel, studenții care vor beneficia de această oportunitate, vor trebui să păstreze neapărat biletul tur-retur de călătorie, pe care îl va prezenta ca dovadă pentru a-i fi întorși banii.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

votare , medic , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.