14 july 2016, 11:05 Moldovan reality views 3580
Noi prevederi privind acordarea ajutorului social
14 july 2016, 11:05 Moldovan reality views 3580

Noi prevederi privind acordarea ajutorului social

Guvernul a aprobat un proiect de lege privind modificarea și completarea Legii cu privire la ajutorul social, care au drept scop eficientizarea mecanismului de implementare a Programului de ajutor social.

Astfel, conform documentului, indexarea venitului lunar minim garantat va fi efectuată anual, reieșind din creșterea indicelui prețurilor de consum pentru anul precedent.

Totodată, se prevede responsabilizarea beneficiarilor de ajutor social. În acest sens, familiile beneficiare de ajutor social și structurile teritoriale de asistență socială vor semna un acord de cooperare în care va fi reglementată răspunderea asumată de ambele părți. Astfel, solicitanții vor trebui să prezinte informații complete și veridice organului cu drept de stabilire. Va fi creată o comisie care va verifica corectitudinea utilizării ajutorului social conform angajamentelor stipulate în acord.

De asemenea, este prevăzută tragerea la răspundere disciplinară, civilă sau contravențională a reprezentanților structurilor teritoriale de asistență socială, pentru încălcarea termenelor de luare a deciziilor privind acordarea ajutorului social.

Source: www.ipn.md

Keywords:

ajutor , bani

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
1253 locuitori

Şolcani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cureşniţa Nouă și Şolcani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1253 de oameni. Satul Șolcani a fost menționat documentar în anul 1588.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.