23 june 2016, 14:15 Moldovan reality views 9018
Șoferii fără scaune speciale pentru copii riscă amenzi
23 june 2016, 14:15 Moldovan reality views 9018

Șoferii fără scaune speciale pentru copii riscă amenzi

Inspectoratul Național al Poliției desfășoară o amplă operațiune de verificare a automobilelor privind dotarea acestora cu scaune speciale pentru copii.

Controalele au fost intensificate după ce, prin intermediul mesajelor venite prin aplicația „Viber", tot mai mulți cetățeni au solicitat implicarea ofițerilor de patrulare pentru responsabilizarea șoferilor părinți, notează NOI.md.

Operațiunea va dura pînă la sfîrșitul săptămînii. De la demararea ei, 21 de șoferi s-au ales cu avertizări sau procese verbale, deoarece micuții nu erau puși în scaune speciale.

Conducătorii auto care transportă copii în afara scăunelului destinat pentru aceștia sau pe bancheta din față riscă amendă pînă la 500 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

De la începutul anului, în Moldova s-au produs cîteva zeci de accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora 40 de copii s-au ales cu diferite traumatisme din cauza lipsei scaunului special.

Source: www.noi.md

Keywords:

copii , amenda , soferi , automobil

Comments

 (1)
  • #1 zaraza Reply Quote selected
    Не верю я в то что люди сообщали... Полицаи эту фигню сами придумали и сами теперь бабки косят... ПОЛИЦАИ - какое мерзкое слово. Милиция - приятное и слух не режет.
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1840
Populația:
304 locuitori

Heleşteni este un sat din cadrul comunei Marinici, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 304 oameni. Satul Heleșteni a fost menționat documentar în anul 1840.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.