23 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 9022
Șoferii fără scaune speciale pentru copii riscă amenzi
23 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 9022

Șoferii fără scaune speciale pentru copii riscă amenzi

Inspectoratul Național al Poliției desfășoară o amplă operațiune de verificare a automobilelor privind dotarea acestora cu scaune speciale pentru copii.

Controalele au fost intensificate după ce, prin intermediul mesajelor venite prin aplicația „Viber", tot mai mulți cetățeni au solicitat implicarea ofițerilor de patrulare pentru responsabilizarea șoferilor părinți, notează NOI.md.

Operațiunea va dura pînă la sfîrșitul săptămînii. De la demararea ei, 21 de șoferi s-au ales cu avertizări sau procese verbale, deoarece micuții nu erau puși în scaune speciale.

Conducătorii auto care transportă copii în afara scăunelului destinat pentru aceștia sau pe bancheta din față riscă amendă pînă la 500 de lei cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

De la începutul anului, în Moldova s-au produs cîteva zeci de accidente rutiere cu implicarea copiilor, în urma cărora 40 de copii s-au ales cu diferite traumatisme din cauza lipsei scaunului special.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

copii , amenda , soferi , automobil

Comentarii

 (1)
  • #1 zaraza Răspunde Citează selecţia
    Не верю я в то что люди сообщали... Полицаи эту фигню сами придумали и сами теперь бабки косят... ПОЛИЦАИ - какое мерзкое слово. Милиция - приятное и слух не режет.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2792 locuitori

Sculeni este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Blindești, Floreni, Gherman și Sculeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Ungheni și la 130 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2792 de oameni. Satul Sculeni a fost menționat documentar în anul 1437.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.