05 october 2016, 10:05 Moldovan reality views 5989
Marşuri şi depuneri de flori de Ziua Victoriei
05 october 2016, 10:05 Moldovan reality views 5989

Marşuri şi depuneri de flori de Ziua Victoriei

Membrii şi simpatizanţii Partidului Socialiştilor au organizat luni, 9 mai, un marş în memoria ostaşilor care au participat la cel de-al doilea război mondial. Coloana de cetăţeni, în frunte cu deputaţii PSRM au mărşăluit pe străzile capitalei de la Teatrul de Operă şi Balet până la Memorialul „Eternitate", unde au depus flori la „Focul Veşnic" şi i-au comemorat pe cei căzuţi printr-un minut de reculegere.

Participanţii la marş au purtat în mâini fotografiile rudelor, care au luptat în cel de-al doilea război mondial. Totodată, participanţii la marş au purtat drapelul Victoriei şi al Moldovei, flori şi panglica „Sfântului Gheorghe". Mai mulţi cetăţeni au îmbrăcat uniforma militară sovietică, bonete militare şi rochii albe „în semn de respect şi pentru a păstra vie memoria rudelor căzute pe câmpul de luptă".

Liderul socialiştilor, Igor Dodon, a declarat în cadrul evenimentului că eroi şi participanţi la război sunt practic în fiecare familie, de aceea această zi este una sfântă pentru majoritatea absolută a moldovenilor. „În familia fiecăruia dintre noi sunt oameni care şi-a pierdut viaţa în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Pentru familia noastră a devenit o bună tradiţie de a participa în fiecare an la marşul memoriei. Îmi pare bine că numărul celor care ne susţin este în creştere", a spus deputatul.

Totodată, la Memorialul „Eternitate" au depus flori şi membrii şi simpatizanţii Partidului Comuniştilor din Moldova.

O acţiune similară a fost organizată şi la Bălţi de către autorităţile locale. Primarul municipiului, Renato Usatîi, a menţionat că datorită veteranilor acum copiii merg la şcoală, se creează familii noi. „În această zi trebuie să ne închinăm în faţa voastră, dragi veterani şi suntem obligaţi să facem tot posibilul pentru ca ceea ce s-a întâmplat în anii celui de-al doilea război mondial să nu se mai repete", a declarat primarul.

Participanţii la eveniment au depus flori la monumentul „Eliberatorilor oraşului din 1944", la monumental lui Boris Glavan, la cele nouă placi comemorative ale ostaşilor-eliberatori şi Memorialul Gloriei Militare.

Source: www.ipn.md

Keywords:

Ziua Victoriei , mars , flori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
1235 locuitori

Harmaţca este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Harmaţca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Dubăsari și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Harmaţca alcătuia 1235 de oameni în anul 2011. Satul Harmațca a fost menționat documentar în anul 1769.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.