24 october 2015, 12:40 Moldovan reality views 6922
Ostalep: MAE al Moldovei nu intenţionează să soluţioneze problemele serioase
24 october 2015, 12:40 Moldovan reality views 6922

Ostalep: MAE al Moldovei nu intenţionează să soluţioneze problemele serioase

Posturile ocupate de Moldova în structurile internaţionale nu-i aduc nici un beneficiu ţării noastre deoarece diplomaţii moldoveni nu-şi fac treaba, consideră Valeriu Ostalep.

Moldova a obţinut postul în structura ONU – la Adunării Generale a ONU de la New York au avut loc alegerile în scopul substituirii celor 18 posturi vacante în cadrul Consiliului Economic şi Social al organizaţiei pe anii 2016-2018. Moldova şi Cehia şi-au promovat candidaturile la două locuri care au devenit vacante, alocate pentru grupul statelor din Europa de Est în ONU.

Analistul politic Valeriu Ostalep a criticat Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. Potrivit lui, diplomații moldoveni nu sînt în stare să se gîndească la binele țării și evită să-și exercite atribuțiile sale.

"Din păcate, pot spune că MAEIE, în formatul său actual reprezintă aceeași structură inutilă ca și toate celelalte instituții ale statului. Oportunități de a participa în cadrul organizațiilor internaționale sînt multe, dar diplomații nu fac altceva decît să se fotografieze la evenimente. Pentru ca poporul să simtă efectul de la participarea în aceste structuri, diplomații noștri ar trebuie să lucreze. Iar în 99,9% dintre cazuri diplomații visează doar la un singur lucru să scape cît mai repede din țară și să plece la vreo ambasada, unde vor putea sta timp de trei ani și să nu facă nimic", a menționat interlocutorul.

 

Source: www.noi.md

Keywords:

opinie , politica , MAEIE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
1007 locuitori

Glinjeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Glinjeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 122 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1007 oameni. Satul Glinjeni este atestat documentar la 20 aprilie 1554.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.