23 may 2015, 11:45 Moldovan reality views 9471
Vor circula și cetățenii R. Moldova fără pașapoarte în România?
23 may 2015, 11:45 Moldovan reality views 9471

Vor circula și cetățenii R. Moldova fără pașapoarte în România?

Cetățenii României ar putea veni în Republica Moldova cu cartea de identitate. Procedura de intrare a cetățenilor români în Republica Moldova ar putea fi simplificată. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu în timpul recentei întrevederi cu premierul României, Victor Ponta.

"Sînt unele idei noi, cum ar fi modificarea legislației RM în așa fel încît cetățenii români să poată circula și cu cărțile de identitate sau cu buletinele de identitate în Republica Moldova și nu doar cu pașaportul", a declarat Andrian Candu.

Ambele părți NU au menționat dacă «IDEILE NOI»prevăd și posibilitatea moldovenilor de a călători fără pașaport în România.

Se vor negocia oare condiiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova? Se va ține cont de principiul reciprocității în procesul de negociere a unui eventual acord?

Reamintim, că Buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi folosit pe teritoriul ţării şi peste hotarele ei în conformitate cu acordurile internaţionale.

Source: viza.md

Keywords:

pasaport , Moldova , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
148 locuitori

Baroncea Nouă este un sat din cadrul comunei Baroncea, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Drochia și la 179 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 148 de oameni. Satul Baroncea Nouă a fost întemeiat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.