23 mai 2015, 11:45 Realitatea moldovenească views 9441
Vor circula și cetățenii R. Moldova fără pașapoarte în România?
23 mai 2015, 11:45 Realitatea moldovenească views 9441

Vor circula și cetățenii R. Moldova fără pașapoarte în România?

Cetățenii României ar putea veni în Republica Moldova cu cartea de identitate. Procedura de intrare a cetățenilor români în Republica Moldova ar putea fi simplificată. Anunțul a fost făcut de președintele Parlamentului, Andrian Candu în timpul recentei întrevederi cu premierul României, Victor Ponta.

"Sînt unele idei noi, cum ar fi modificarea legislației RM în așa fel încît cetățenii români să poată circula și cu cărțile de identitate sau cu buletinele de identitate în Republica Moldova și nu doar cu pașaportul", a declarat Andrian Candu.

Ambele părți NU au menționat dacă «IDEILE NOI»prevăd și posibilitatea moldovenilor de a călători fără pașaport în România.

Se vor negocia oare condiiții similare și pentru cetățenii Republicii Moldova? Se va ține cont de principiul reciprocității în procesul de negociere a unui eventual acord?

Reamintim, că Buletinul de identitate al cetăţeanului Republicii Moldova se eliberează cetăţenilor cu domiciliul sau reşedinţa pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a fi folosit pe teritoriul ţării şi peste hotarele ei în conformitate cu acordurile internaţionale.

Sursa: viza.md

Cuvinte cheie:

pasaport , Moldova , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1213 locuitori

Petruşeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Petruşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 41 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1213 oameni. Satul Petrușeni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.